Sveikinimai Vyčio rinktinės žygio dalyviams

Rugsėjo 22 d. LR žemės ūkio rūmų vicepirmininkas Algis Baravykas Katedros aikštėje sveikino Vyčio rinktinės žygio dalyvius, kurie rugsėjo 20 d. startavę Kaune, prie Laisvės kario paminklo, jojo per Ruklą, Kernavę ir įveikę per 150 km atstumą pasiekė Vilnių.

„Sveikinu Vyčio rinktinės žygio dalyvius, kurie net tris dienas, nepabūgę darganos ir lietaus, pasiekė kelionės tikslą ir pasveikino Lietuvą valstybingumo proga, pagerbė žmones ir žirgus, kūrusius ir kuriančius tautos istoriją. Šis jojimas įprasmino nuo seno neatsiejamą lietuvio ir žirgo draugystę, tradicijas bei kultūrą. Už iniciatyvą dėkoju Lietuvos žemaitukų arklių augintojų asociacijai ir jos pirmininkei Rūtai Šveistienei. Džiaugiuosi, kad ši asociacija yra aktyvi LR ŽŪR narė ir saugoja lietuvišką arklių veislę – Žemaitukus. LR ŽŪR palaiko senųjų gyvulių veislių saugojimą ir pasisako už paramos programas genetinių išteklių saugojimui. Kadangi šis renginys Vilniuje sutapo su Diena be automobilio, manau, kad arklys galėtų būti puiki ir ekologiška ateities transporto priemonė, varoma viena arklio galia”, – sveikinimo gale pašmaikštavo A. Baravykas.

Žygį organizavo Lietuvos žemaitukų arklių augintojų asociacija ir Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamentas.

Žygyje dalyvavę raiteliai dalinosi įspūdžiais ir džiaugėsi, kad žygiu pasveikino Lietuvą ir pagerbė žmones ir žirgus, kūrusius ir kuriančius tautos istoriją.

„Kiekvienas šiame žygyje jojome su savo asmenine, bendruomenine ar tautine intencija. Svarbiausia, kad kiekvienas širdyje turėjome sėkmingos ir veržlios Lietuvos idėją, kaip ir mūsų simbolis – Vytis, vedantis tautą į laisvę ir gerovę, rodantis vilties ir pergalės kryptį. Noriu padėkoti Lietuvos žemaitukų arklių augintojų asociacijos pirmininkei Rūtai Šveistienei už Lietuvos žirgininkystės tradicijų puoselėjimą ir tokių šaunių žygių organizavimą, Lietuvos kariuomenei už siekį Lietuvos raitelių tradicijas paskleisti po pasaulį. Ir žinoma dėkoju žirgui Mangui kartu įveikusiam visus kelio išbandymus ir kliūtis”, – mintimis dalinosi žygio dalyvis Darius Liutikas.


Griežtai draudžiama Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų (LR ŽŪR) paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be raštiško sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti LR ŽŪR kaip šaltinį.