Ekologija – gyvenimo būdas

Žemės ūkio rūmų konsultantai tobulino savo kompetencijas ir domėjosi trumposios maisto tiekimo grandinės įgyvendinimo geraisiais pavyzdžiais, todėl lankėsi UAB „Du Medu” – nedidelėje šeimos pagrindu įkurtoje kepykloje, kuri savo veiklą pradėjo prieš 11 metų.

„Patirtį kartu su duonos kepimo tradicijomis perėmiau iš savo tėvų –  ekologinės žemdirbystės veikla besiverčiančių Reginos ir Jono Račickų. Pagrindinės mūsų vertybės – kokybiška ir patikima produkcija. Gaminame ne tik skanų, bet ir sveiką maistą, todėl kiekvienam mūsų produkcijos vartotojui galime drąsiai ir atvirai pažvelgti į akis. Mūsų kepama duona gaminama iš natūralaus raugo ir joje nėra mielių, dėl to ją iškepti užtrunka net dvi paras, bet todėl ši duona net nepelyja. Daug kas kepa naminę duoną, bet mes naudojame ypatingą technologiją bei raugą, todėl ji nebūna kieta ir rūgšti. Dėl rūgštumo konsultavomės su specialistais. Kai kuriuose mūsų produktuose nėra ir cukraus, stengiamės gaminti viską kuo natūraliau, “ -pasakoja direktorius Vytautas Račickas.

                                                                            Nuotraukoje:  Vytautas Račickas

„Mūsų darbo ir gyvenimo filosofija grindžiama sveikų produktų gamyba ir tiekimu vartotojams. Kiekvieną dieną vis aktualesnės tampa žmonių sveikatos problemos, didėjantis aplinkos užterštumas, todėl auga skaičius žmonių, nusprendusių pasirinkti ekologišką gyvenimo būdą ir ekologiškus maisto produktus. Mums svarbiausia – pirkėjų pasitikėjimas ir jų įvertinimas“, – tęsia pasakojimą Ingrida Račickienė.

Nuotraukoje: Ingrida Račickienė

Kepykloje gaminama ekologiška, sveika ir natūrali produkcija. Labiausiai čia puoselėjamos ruginės duonos kepimo tradicijos, o tai, kad pirkėjų itin pamėgta ekologinė naminė duona ne tik kepama, bet ir užauginama šeimos ūkyje nuo grūdo iki duonos, patiekiamos vartotojams.

Natūralių produktų vartojimas – vienas svarbiausių pasirinkimų, lemiantis ne tik geresnę savijautą, sumažėjusią ligų riziką, bet ir mažesnę žalą aplinkai. Sveikame maiste daugiau gyvybiškai svarbių medžiagų nei įprastiniame. Pažymėtina, kad ekologinės produkcijos gamybos dalyviai kasmet yra nuodugniai tikrinami, siekiant įsitikinti, kad jie laikosi ekologinei gamybai nustatytų taisyklių.

Ekologiškame maiste nėra genetiškai modifikuotų produktų, nes jie draudžiami ekologiškų pašarų ir ekologiško maisto gamyboje. Maistas nėra užterštas pesticidais ar kitais chemikalais. Ekologiško maisto perdirbime nenaudojami dažikliai, saldikliai, skonio stiprikliai ar dirbtinės aromatinės medžiagos.

„Du Medu produkcijos galima įsigyti Vilniuje įkurtose krautuvėlėse, ūkininkų skyreliuose PC „Maxima“, senamiesčio parduotuvėlėse, „Tymo“ turgeliuose, ūkininkų krautuvėlėse VIKIS Kedrų.

Kaune taip pat yra įkurta „Du Medu” krautuvėlė Laisvės al. Produkcija prekiaujama ir  PC „Maxima” ūkininkų skyreliuose, Šilainių, Dainavos turguose, ūkininkų turguose prie PC „Savas”, prie Kauno pilies,  ūkininkų krautuvėlėse VIKIS ir kt.

„Du medu“ produkcijos galima įsigyti Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Biržuose, Marijampolėje, Vilkaviškyje, Alytuje, Prienuose, Išlauže, Gargžduose, Kaišiadoryse, Druskininkuose, Palangoje.