Mokytojai tobulina kompetencijas

Gegužės 14-18 d. konditerijos gaminius gaminančios įmonės UAB „BIJOLA” mentoriai visą savaitę dalinosi savo žiniomis ir praktiniais gebėjimais su profesijos mokytoja Rūta Gudoniene iš  Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro.

Profesijos mokytoja tobulino kvalifikaciją pagal akredituotą mokymo programą „Maisto (mėsos, duonos, konditerijos) technologinių kompetencijų tobulinimas“, kurios trukmė 80 val.pagal Žemės ūkio rūmų įgyvendinamą projektą „Profesijos mokytojų žemės ūkio, maisto ir žuvininkystės technologinių kompetencijų tobulinimas“.

UAB „BIJOLA” – tai konditerijos gaminius gaminanti įmonė, susikūrusi 1997 m. pavasarį. Iš pradžių tai buvo maža konditerijos įmonė su keletu konditerių, vėliau, didėjant paklausai, plėtėsi kolektyvas, didėjo asortimentas.

Dabar įmonėje kepama virš 100 rūšių tortų, pyragų, pyragaičių, sausainių, gaminami vyniotiniai, saldainiai, šokolado figūrėlės, florentinai ir keksai.

Pagrindinis įmonės principas – aukšta produkcijos kokybė, geras skonis, kuris pasiekiamas naudojant aukščiausios rūšies natūralias žaliavas, taikant tradicines ir naujas technologijas. Įmonėje įdiegta RVASVT sistema.

Žemės ūkio rūmai projektą įgyvendina pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 9 prioriteto „Visuomenės švietimas ir žmogiškųjų išteklių potencialo didinimas“ įgyvendinimo priemonę 09.4.2-ESFA-K-714 ,,Formaliojo ir neformaliojo mokymosi galimybių plėtra“.