Japonijos vyriausybė skatina didesnį sūrio ir pieno produktų vartojimą, kadangi paskelbti sveikatos tyrimai parodė, kad Japonijos gyventojai su maistu nepakankamai gauna kalcio.
Nors rekomenduojama šio elemento paros norma atitinka 800 mg per dieną sveikam suaugusiam žmogui, Japonijoje žmonės vidutiniškai suvartoja tik apie 400–500 mg kalcio per dieną. Kai kurioms amžiaus grupėms paros norma yra net mažesnė nei 50 proc. rekomenduojamos paros normos. Didžioji dalis mineralinių medžiagų daugiausia gaunama iš sojos produktų, tokių kaip tofu sūris, žuvis arba lapinės daržovės.
Tokia padėtis kelia grėsmę pagyvenusiems žmonėms, kurie sudaro vis didesnę Japonijos gyventojų dalį. Nepakankamas kalcio suvartojimas turi neigiamą poveikį ne tik kaulų sveikatai ir susijusioms ligoms, tokioms kaip osteoporozė, bet ir dimensijos, raumenų sveikatos ir širdies ir kraujagyslių ligų prevencijai.
Japonijos vyriausybė imasi veiksmų, skatinančių kuo didesnį pieno produktų vartojimą. Pienas ir pieno sūrių vartojimas jau yra privalomas pradinėse mokyklose kaip vyriausybės programos dalis.
Japonai taip pat siekia remti sūrių gamybą, taip pat skatinti importuojamus užsienio produktus ir jų naudojimą japonų virtuvėje arba derinti šiuos produktus su tradiciniais japonų skoniais. Be to, palyginti su kitais kalcio šaltiniais japonų mityboje, sūryje gali būti mažiau druskos, todėl jis yra sveikesnis pasirinkimas daugeliui žmonių.
Pagal Japonijos sūrių importuotojų asociacijos duomenimis, per pastaruosius 15 metų užsienio produktų vartojimas pieno sektoriuje padvigubėjo, ir tikimasi, kad ir toliau pieno produktų vartojimas augs.
Pastebėta, kad japonų tarpe mažėja laktozės netoleravimas. 2021 metais Japonijoje buvo suvartota daugiau nei 355 tūkstančiai tonų sūrio, iš kurių daugiau nei 85 proc. buvo importuoti produktai.