Žemės ūkis nuo seno neatsiejama mūsų kultūrinio identiteto dalis. Nuo karvytės priežiūros ir jos šėrimo iki gardaus lietuviško balto sūrio ir sviesto gamybos – visas ciklas glaudžiai susijęs su senomis ir giliomis liaudies tradicijomis.Lietuvos žemė mūsų žmonėms visada buvo šventa, o lietuviškas stalas neįsivaizduojamas be balto sūrio ir pieno puodynės. Tai atsispindi ir Lietuvos liaudies dainose – tikrose mūsų šalies puošmenose.
Šiandien ūkininko – pieno gamintojo gyvenimas nelengvas. Tačiau pieno gamintojai – tikri sektoriaus patriotai drąsiai pasitinkantys sunkumus, su viltimi žvelgiantys į ateitį.
Lietuviai – vaišingi žmonės visada su džiaugsmu laukia svečių prie savo stalo. Birželio 1-ąją nepamirškime savo stalo papildyti pienu ir pieno produktais. Pienas – sveikų maisto medžiagų, reikalingų organizmui, šaltinis. Jame yra visų lengvai įsisavinamų maisto medžiagų, reikalingų organizmui augti ir vystytis: riebalų, baltymų, angliavandenių ir mineralinių medžiagų, vitaminų, fermentų, organinių rūgščių, imuninių medžiagų. Piene yra daugiau kaip 200 įvairių medžiagų, reikalingų žmogaus organizmo ląstelėms atsinaujinti ir energijai gauti.
Jungtinių Tautų Maisto ir žemės ūkio organizacijos (FAO) 2001 m. birželio 1 d. paskelbta Pasaulinė Pieno diena, skirta atkreipti dėmesį į pieno naudą.
Nuoširdžiausi sveikinimai Pasaulinės Pieno dienos proga pieno gamintojams ir jo ištikimiems vartotojams !