Triušių paroda Rietave

Lapkričio 26 – 27 dienomis Plungės technologijų ir verslo mokyklos Rietavo filiale įvyko triušių paroda, kurią organizavo Lietuvos kailinių žvėrelių ir triušių augintojų draugija (Draugija).  Draugijos pirmininkas – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijos prof. dr. Artūras Stimbirys kalbėjo „Mūsų Draugijos tikslas – propaguoti ir vystyti triušininkystės ir kailinių žvėrelių plėtrą, skatinti augintojus steigti veislines fermas, teikti informaciją ir metodinę medžiagą augintojams, todėl kiekvienas metais organizuojame specializuotą triušių parodą“.

Draugijos įkūrėjas – prieš 24 metus įkūręs Draugiją, ilgametis veislinių triušių augintojas Aloyzas Mitrikevičius su meile kalba apie augintinius:  „Triušiai – labai švarūs ir žavūs gyvūnai, nors ir ganėtinai lepūs. Ateini pas savo augintinius – ir, atrodo, visi rūpesčiai akimirksniu išgaruoja“.

Parodos metu seminarą tema „Triušių šėrimas: ankštiniai augalai ir jų panaudojimo rekomendacijos“ vedė prof. dr. Paulius Matusevičius.

Apie triušių ligas, gydymą ir profilaktiką bei triušienos panaudojimą maistui kalbėjo Draugijos pirmininkas prof. dr. Artūras Stimbirys.

Asmenine patirtimi apie veislinių triušių auginimą dalinosi veislinių triušių bandos savininkas Aloyzas Mitrikevičius.

Parodoje dalyvavo ir eksponuojamų veislinių triušių eksterjerą vertino tarptautinės kategorijos ekspertas Josef Blokeš (Čekija).