LŠŪS renginys – Kazimiero mugė Kaune

Kovo 9 d., Kaune, Nemuno saloje, prie Žalgirio arenos, Žemės ūkio rūmų direktorius Sigitas Dimaitis sveikino Kazimiero mugės organizatorius – Lietuvos šeimos ūkininkų sąjungą ir dalyvius bei svečius.

Kaune Kaziuko mugė organizuojama jau 18-ąjį kartą ir yra viena masiškiausių Kauno miesto renginių. Mugėje prekiavo  apie 900 dalyvių: ūkininkai, amatininkai, kulinarinio paveldo atstovai,bitininkai, duonos kepėjai, tautodailininkai, aludariai, kalviai, liaudies meistrai iš visos Lietuvos bei užsienio šalių.  Mugė šurmuliavo visą savaitgalį – kovo 9-11 d. Anksčiau Kazimiero mugė vykdavo Laisvės alėjoje, o Nemuno saloje vyksta jau antrus metus.

Mugės lankytojai galėjo paskanauti lietuvių kulinarinio paveldo patiekalų ir gardėsių, pasivaišinti kaimiška gira, žuviene, pasiklausyti lietuvių liaudies dainų, ar pamiklinti kojas pagal polkutės melodiją.

Mugėje dalyvavo ir svečiai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Vokietijos, Belgijos, Rusijos, Vengrijos, Ukrainos, Baltarusijos, kurie pristatė savo šalių gaminius.