LDAA analizuoja ne tik esamą situaciją, bet žvelgia ir į ateitį

Rugpjūčio 7 d. Lietuvos daržovių augintojų asociacijos (LDAA) nariai susirinko į tradicine tapusią ir kiekvienais metais organizuojamą lauko dieną – seminarą.

„Šiais metais organizuotame renginyje didžiausią dėmesį skyrėme papildomo tręšimo ir automatinio purškimo dronais technologijoms. Asociacijos nariams ir visiems seminaro – lauko dienos dalyviams pateikėme informaciją apie bulvių ir daržovių prognozuojamą derlių, pasėlių ir rinkos pokyčius. Žinoma daug dėmesio skyrėme bendravimui ir diskusijoms“, – sakė LDAA direktorė Zofija Cironkienė.

Lauko diena –seminaras „Papildomo tręšimo aktualumas morkoms, burokėliams bei svogūnams ir 2020 m. daržovių sektoriaus aktualijų apžvalga“ vyko Žemės ūkio kooperatyve „Jakiškiai“, įsikūrusiame Gataučių k. Joniškio r.

Ūkyje auginamos morkos, burokėliai, svogūnai, kurių plotas – 117,03 ha. Ūkis sertifikuotas pagal GLOBAL G.A.P (gerosios ūkininkavimo praktikos) sistemą.

Renginyje dalyvavęs LR ŽŪR pirmininkas dr. Arūnas Svitojus pasidžiaugė aktyvia asociacijos veikla ir dideliu dėmesiu nuolatiniam tobulėjimui, žinių ir inovacijų sklaidai tarp narių.

„Gyvename tokiame amžiuje, kai viskas labai greitai keičiasi, diegiamos naujos technologijos, keliami vis didesni reikalavimai žemės ūkyje, todėl turime žvelgti į ateitį ir ruoštis ūkininkauti tvariai.  Labai svarbu, kad LDAA atsakingai rengiasi ateities pokyčiams ir analizuoja daržovių sektoriaus situaciją, derliaus prognozes, Lietuvos ir kaimyninių šalių rinkų apžvalgas. Būtina ne tik situacijos analizė, bet ir ateities planavimas, kuriam tiesioginę įtaką turi ir valdžios institucijose priimami sprendimai“, – kalbėjo LR ŽŪR pirmininkas dr. A. Svitojus.

ŽŪK „Jakiškiai“ už inovacijų taikymą buvo apdovanoti LR ŽŪR pirmininko A. Svitojaus padėka.