Vokietijos ministrė ryžtingai pasisako prieš nesąžiningus prekybos veiksmus

Sausio mėnesio pabaigoje Vokietijos federalinė maisto ir žemės ūkio ministrė Julia Klöckner ryžtingai paragino prekybininkus sąžiningai atsiskaityti su ūkininkais ir žemės ūkio įmonėmis ir vadovautis sąžiningo bendradarbiavimo elgesio kodeksu.

Dar prieš Kalėdas vykusioje nuotolinėje konferencijoje, Vokietijos federalinė maisto ir žemės ūkio ministrė Julia Klöckner diskutuodama su žemės ūkio maisto produktų gamintojais ir ūkininkais paragino  prekybos įmones ir jų asociacijas paisyti sąžiningumo principų.

Ministrė atkreipė dėmesį, kad reikia ryžtingai kovoti su nesąžiningos prekybos praktikomis ir jei nepakaks Europos Parlamento ir Tarybos dar 2019 m. priimtos direktyvos dėl įmonių vienų kitoms taikomos nesąžiningos prekybos praktikos žemės ūkio ir maisto produktų tiekimo grandinėje, teks papildyti nesąžiningos prekybos praktikos įstatymą nacionaliniu mastu ir imtis konkrečių veiksmų, kurie apsaugotų ūkininkus ir smulkius žemės ūkio ir maisto produktų gamintojus ir užtikrintų jų padėties stabilumą maisto tiekimo grandinėje.

Be to, Klöckner pasiūlė labiau vertinti vietiniuose regionuose pagamintą maistą ir taip stiprinti maisto tiekimo grandinę regionuose bei tuo pačiu skirti prioritetą nacionalinės kilmės maisto produktams.