Startuoja projektas – konkursas „AUGINK IR TU!“

2021 m. kovo 1 dieną startavo Lietuvos žemės ūkio rūmų (LR ŽŪR), drauge su Lietuvos jaunųjų ūkininkų ir jaunimo sąjunga (LJŪJS) bei Rokiškio rajono ūkininkų sąjunga organizuojamas projektas – konkursas „AUGINK IR TU!“.

Projekto tikslas – skatinti vaikų ir jaunuolių domėjimąsi žemės ūkiu.

Smagu, kad dalyvauti projekte nusprendė ir 16 Pandėlio gimnazijos jaunųjų ūkininkų būrelio ,,Daigelis“ narių.

Būrelio vadovė Irena Veikšrienė supažindino vaikus su projekto veiklomis, o vaizdiniam projekto pristatymui pakvietė į virtualią ekskursiją į pandėlietės ūkininkės Ritos Čižiūnienės ūkį. Būrelio „Daigelis“ nariai, nors ir nuotoliniu būdu, tačiau pamatė, kokie darbai šiuo metu vyksta šildomuose šiltnamiuose. Vaikučiai stebėjo įvairių gėlių ir daržovių daigynėlį. Ūkininkė Irena pademonstravo ir pamokė kaip teisingai pikuoti mažus augalėlius bei linkėdama sėkmės projekte, padovanojo būrelio nariams 30 daigelių.

„Pedagogai, ugdymo procese atlieka svarbų vaidmenį, jie sukuria pasitikėjimo jausmą, meilę, šilumą, pagarbą. Būtent pedagogas atlieka svarbų vaidmenį ugdant vaiką kaip asmenybę, padedant jam atsiskleisti, kaip atskiram individui. Pirmieji mokykliniai vaiko metai taipogi svarbūs asmens karjerai, todėl būtina vaikams suteikti žinių bei sudaryti sąlygas, kad kuo plačiau būtų ugdomas profesinis pažinimas. Džiaugiuosi, kad mūsų rajone yra tokių pasišventusių pedagogų, kurie sudaro tinkamas sąlygas vaikams susipažinti su žemės ūkio darbais. Tikiuosi, kad vaikučių dalyvavimas konkurse tikrai turės įtakos tolimesniame jų gyvenime, nes jau nuo mažens ugdoma meilė darbui, žemei, savo kraštui. Dėkojame geranoriškiems rajono ūkininkams, kurie ne tik supažindina su savo darbu, bet dar ir dovanų vaikams dovanoja. Tai puikūs gražios draugystės pavyzdžiai. O kas gali žinoti, gal būtent iš šio būrelio narių išaugs darbštus mūsų rajono ūkininkas?“, – sako LR ŽŪR Savivaldos organizatorė, LJŪJS vicepirmininkė, Rokiškio rajono ūkininkų sąjungos pirmininkė Lina Meilutė – Datkūnienė.