Apie žemės ūkio dabartį ir perspektyvas

2022 m. balandžio 7 d. Trakų r. Aukštadvaryje, įvyko Žemės ūkio rūmų organizuotas renginys „Žemės ūkio dabartis ir perspektyvos”.

Susitikimo metu buvo aptarti strateginiai žemės ūkio planai bei valdžios ir žemdirbių savivaldos institucijų bendradarbiavimo perspektyvos.

„Tokie susitikimai ir diskusijos su žemdirbiais yra labai reikalingi, nes šiuo metu rengiamas Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginis planas, kuriame privalo būti numatytas maksimalus prisidėjimas prie Europos žaliojo kurso įgyvendinimo. Nuo to, kokias strategijas pasitvirtinsime, priklausys ir jų įgyvendinimo galimybės, nuo kurių priklausys viso žemės ūkio ir kaimo perspektyva”, – pažymėjo ŽŪR pirmininkas dr. Arūnas Svitojus.

Informacinio renginio metu dalyviai aptarė sunkumus ir iššūkius su kuriais šiai dienai susiduria skirtingų sektorių atstovai, taip pat pasidalino  įžvalgomis kaip prisidėti prie tvaresnio ūkininkavimo plėtros, didesnės pridėtinės vertės kūrimo, konkurencijos didinimo, skatinimo ir kt.

ŽŪR projektą „Žemdirbių savivaldos stiprinimas“ finansuoja Žemės ūkio ministerija.