ŽŪR padėkos vilkaviškiečiams

2022 m. spalio 8 d. Vilkaviškio rajono žemdirbių šventėje „Rudens prijuostė 2022“ Žemės ūkio rūmų direktorius Sigitas Dimaitis sveikino šventės organizatorius, svečius ir ūkininkus, o Vilkaviškio rajono Keturvalakių seniūnijos Bačkiškių kaimo seniūnaitį Remigijų Alavočių apdovanojo ŽŪR pirmininko padėka už prieraišumą žemei, ūkininkavimo tradicijų tęstinumą, aukštą ir inovatyvią ūkininkavimo kultūrą, aktyvią visuomeninę veiklą, pagalbą seniūnijai ir bendruomenei; Vilkaviškio rajono Klausučių seniūnijos ūkininkus Aidą ir Skirmantą Šukaičius – už visokeriopą pagalbą kaimo žmonėms, pastangas ieškant galimybių spręsti aktualiausias kaimo problemas.

 

Kaip ir kiekvienais metais, Vilkaviškyje, J. Basanavičiaus aikštėje šurmuliuojanti žemdirbių šventė „Rudens prijuostė 2022“ sukvietė gausų ne tik dalyvių, bet ir svečių būrį.

Jau nuo ankstyvo ryto vietinius ir svečius kvietė amatininkų mugė, kur kiekvienas norintis galėjo įsigyti unikalių, rankų darbo gaminių bei produktų.

12 val. švč. Mergelės Marijos Apsilankymo katedroje buvo aukojamos mišios už visus rajono ūkininkus.

13 val. duris atvėrė šventės „Rudens prijuostė 2022“ seniūnijų kiemeliai. Čia buvo gausu ne tik vaišių, bet ir informacijos apie kiekvieną seniūniją, jos darbščius ir įdomius žmones, puoselėjamus amatus, tradicijas, kultūrą.

„Džiaugiamės gražiu bendradarbiavimu su savivaldybės vadovais ir darbščiais jūsų krašto žemdirbiais, aktyviais amatininkais, tautinio paveldo puoselėtojais, kurie gražiais darbais puošia ne tik Lietuvą, bet yra žinomi ir užsienyje. Puiki ir šilta šventė liudija, kad esame bendruomeniški, mokame ne tik darbus dirbti ir šventę švęsti, pavaišinti kaimyną ir svečią. Klestėkite, būkite sveiki ir susitelkę bendriems darbams vardas savo krašto“, – sveikindamas vilkaviškiečius sakė S.Dimaitis.

Nuotraukos: Vilkaviškio rajono savivaldybės.