Miškų ir žemės ūkio sektoriui atstovaujančios organizacijos tikisi pamatuotų sprendimų dėl subalansuotos aplinkosaugos politikos

2023 m. birželio 21 d. Lietuvos miškų ūkio rūmų prezidentas dr. Remigijus Bakys, Lietuvos miško ir žemės savininkų asociacijos pirmininkas dr. Algis Gaižutis, Lietuvos žemės ūkio rūmų direktorius Sigitas Dimaitis ir Lietuvos medienos pramonės įmonių asociacijos „Lietuvos mediena” direktorius Raimundas Beinortas susitiko su Seimo Demokratų partijos „Vardan Lietuvos” frakcijos atstovais aptarti vakar aplinkos ministro Simono Gentvilo pristatyto naujos redakcijos LR Saugomų teritorijų įstatymo projekto ir 8 jį lydinčiųjų įstatymų pakeitimų projektų paketo.

Susitikimui moderavęs frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius išreiškė norą įsigilinti į šalies miškų ir žemės ūkio sektoriui atstovaujančių organizacijų atstovų pastabas dėl siūlomų teisinio reglamentavimo pakeitimų ir išklausyti nuomones bei siūlymus.
Vėliau prie diskusijos prisijungė Tomas Tomilinas ir Aplinkosaugos koalicijos pirmininkė Lina Paškevičiūtė bei prisistačiusi, kad atstovauja bendruomenėms, Jurgita Rotomskienė.
Semi Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos” seniūnas Algirdas Butkevičius informavo apsisprendęs šio rudens pradžioje, rugsėjo mėnesį, organizuoti konferenciją Seime,  saugomų teritorijų ir jų veiklos reglamentavimo, kitų su tuo susijusių klausimų aptarimui.
Miškų ir žemės ūkio sektoriui atstovaujančios organizacijos tikisi konstruktyvios diskusijos ir pamatuotų sprendimų dėl subalansuotos aplinkosaugos politikos Lietuvoje.
2023 m. birželio 20 d. Seimo plenariniame posėdyje aplinkos ministras Simonas Gentvilas pristatė naują redakciją parengto LR Saugomų teritorijų įstatymo projekto [https://t.ly/Qzk4] ir su juo susijusių dar 8 įstatymų pakeitimų projektų paketą. [Nuoroda į 2023-06-20 Seimo rytinio posėdžio Nr. 288 vaizdo įrašą: https://t.ly/Rkq3 ]