Paukščių draugijos nariai džiugino babtiškius ir svečius

Lietuvos dekoratyvinių ir veislinių paukščių augintojų draugijos (LDVPAD) nariai savo dalyvavimu nudžiugino tradicinės Kauno r. Babtuose organizuotos rudens šventės „Obuolinės“ dalyvius ir svečius.
 
„Paukštininkai susirinkusius lankytojus stebino išskirtinėmis vištų ir ančių veislėmis, su kuriomis galima buvo susipažinti įrengtame „Gyvajame kampelyje“, kuris sulaukė didelio susidomėjimo ir aktyvios fotosesijos su paukščiais. Vaikai stengėsi paliesti, paglostyti paukščius. Didžiausio dėmesio susilaukė burbuliuojantis kalakutas, Indijos antys bėgikės ir kiti paukščiai. Akį džiugino ir pašto bei dekoratyviniai balandžiai, o iškilmingai atidarant „Obuolinės“ renginį, LDVPAD padovanojo simbolinį trijų baltų sparnuočių skrydį, kuris ir simbolizavo šventės atidarymą. Įspūdžių paleidžiant balandžius netrūko. Renginio vedėja Loreta Sungailiene, džiaugėsi patirtimi pirmą kartą gyvenime paleidžianti balandį iš rankų, o Babtų seniūnas Gediminas Pupinis prieš tai atsakingai pasidomėjo ar balandžiai sugrįš į savo gimtus namus. Taip, tai buvo pašto balandžiai, kurie dabar žinučių nebenešioja, tačiau džiugina skrydžiais, arba dalyvauja sporto varžybose. Paleisti balti balandžiai simbolizuoja viltį ir taiką.
Susidaro įspūdis, kad kaimuose ir miesteliuose jau tenka paieškoti net paprastas vištas auginančių gyventojų. Galbūt todėl žmonės nebeskiria kur yra antis, kur žąsis., o ką jau ir bekalbėti apie vaikus. Ne vienam smalsuoliui svarbu ir paukščių finansinis aspektas: kiek kainuoja veislinė višta ar antis, ar juodos su juodomis skiauterėmis Šabo vištelės deda juodus kiaušinius? Todėl visus, norinčius sužinoti daugiau, besidominčius gyvūnais ir paukščiais, kviečiame į artimiausią paukščių parodą, kuri vyks Kauno r. Akademijoje jau rugsėjo 28-29-30 d.”, –  sako LDVPAD pirmininkas Linas Petraška.
Babtuose „Obuolinės“ metu vyko amatininkų mugė, medžiotojų klubo „Antagynė“ medžioklės trofėjų paroda, vyko LAAMC Sodininkystės ir daržininkystės instituto organizuota obuolių degustacija ir veislių pristatymas.
Jojimo klubas „Kariūnas“ suteikė džiaugsmo vaikams, nes jie galėjo ne tik paglostyti gyvūnus, bet ir pajodinėti.
LIETUVOS DEKORATYVINIŲ IR VEISLINIŲ PAUKŠČIŲ AUGINTOJŲ DRAUGIJOS informacija, nuotraukos Lino Petraškos.