LJŪJS atstovas apie Žemės įsigijimo įstatymą

Nuolat kalbama apie tai, kad mūsų kaimas, regionai turi išlikti gyvybingi. Tačiau tam, kad kaimiškose vietovėse žmonės galėtų oriai gyventi, dirbti ir užsidirbti, svarbu, kad jie būtų konkurencingi. Nors turime vadinamąjį Žemės įsigijimo įstatymą, akivaizdu, kad jis neveikia ir žemes stambiu mastu metai iš metų superka stambios žemės ūkio bendrovės, koncernai.

Tam, kad ūkininkai nebūtų nustumti nuo žemės, viena iš priemonių – taisyti Žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo įstatymą. Praėjusią savaitę šia tema vyko pasitarimas Žemės ūkio ministerijoje, kurioje dalyvavo ir Žemės ūkio rūmų atstovai.

Ką apie minėtą įstatymo pakeitimą mano Skuodo r. jaunasis ūkininkas Rokas Rozga, Lietuvos jaunųjų ūkininkų ir jaunimo sąjungos narys ir Skuodo rajono žemdirbių asociacijos pirmininkas

Žemės įsigijimo įstatymas jau seniai turėjo veikti, tačiau jis veikė tik teoriškai, bet ne praktiškai. Juk perkant žemes reikėjo nurodyti, kur ir kokias žemes valdome iki šiol, tačiau praktikoje pamatėme, kad yra daugybė kelių kaip apeiti galiojančią tvarką. Jei galiausiai šis įstatymas būtų sutvarkytas tai būtų didelis žingsnis į priekį ir taip jaunieji ūkininkai galėtų laisviau įsigyti papildomos žemės ūkio paskirties žemės. Šis įstatymo pakeitimas labai svarbus ir norint turėti tikrai gyvą kaimą – būtina užkardyti bet kokias dabar esančias spragas.