Balandžio 30 d. Aukštaitijos profesinio rengimo centras organizavo respublikinį profesinio meistriškumo konkursą „Jaunasis žemės ūkio technikos specialistas 2024″.

Konkurso dalyviai, išklausę darbų saugos instruktažą, pagal sudarytą grafiką atliko teorines ir praktines konkurso užduotis. Šiais metais konkursą sudarė 5 užduotys: dalykinis testas, figūrinis važiavimas traktoriumi JHON DEERE 6930 su agregatu, figūrinis važiavimas traktoriumi VALTRA A134H su priekaba, suvirinimo užduotis bei detalių ir mechanizmų atpažinimas.

Konkurso „Jaunasis žemės ūkio technikos specialistas 2024″ laureatai:

  • Modestas Grižas (Kupiškio technologijos ir verslo mokykla) I-oji vieta;
  • Deivydas Valančius (Plungės technologijų ir verslo mokykla) II-oji vieta;
  • Gabrielius Mickevičius (Ukmergės technologijų ir verslo mokykla) III-ioji vieta.

Neliko nepastebėti ir buvo apdovanoti puikiai pasirodę atskirose rungtyse konkurso dalyviai:

Už suvirinimo rungtį apdovanotas Marius Varankovas (Marijampolės PRC Kudirkos Naumiesčio skyrius);

Už bendrą teorinės dalies rungtį buvo apdovanoti puikiai pasirodę – Erikas Kazlauskas (Vilniaus agroekologijos mokymo centras), Tadas Gaučas (Plungės technologijų ir verslo mokykla), Rokas Bendikas (Kauno technologijų mokymo centras, Vilkijos skyrius);

Už figūrinio važiavimo traktoriumi JHON DEERE 6930 su agregatu užduoties puikų atlikimą apdovanoti – Mažvydas Pleskys (Aukštaitijos PRC, Alantos mokykla), Kęstutis Jucius (Aukštaitijos PRC, Anykščių filialas), Vilius Veselis (Mažeikių politechnikos mokyklos Viekšnių skyrius);

Už figūrinio važiavimo su traktoriumi VALTRA A134H su priekaba užduoties puikų atlikimą apdovanoti –  Marius Morkūnas (Biržų technologijų ir verslo mokymo centras Vabalninko skyrius), Robertas Ūsas (Marijampolės PRC Kudirkos Naumiesčio skyrius), Karolis Kaminskas (Mažeikių politechnikos mokyklos Viekšnių skyrius).

„Tai ne pirma Aukštaitijos profesinio rengimo centro iniciatyva, kai būtent į šią mokymo instituciją suguža mokiniai, lydimi pedagogų iš visos Lietuvos. Kad konkursas yra patraukli ne tik mokymo, bet ir žinių bei gebėjimų pademontstravimo priemonė, liudija gausus konkurso dalyvių skaičius – 26  mokiniai iš 16 Lietuvos profesinių mokyklų. Nuoširdžiai dėkojame organizatoriams –  Aukštaitijos profesinio rengimo centro direktoriui Vladui Pusvaškiui ir visai bendruomenei bei visiems konkurso dalyviams bei juos atlydėjusiems pedagogams. Besiruošdami konkursams mokiniai stengiasi įgyti papildomų žinių ir įgūdžių, išmoksta daugybės naujų dalykų, nes žino, kad norint tapti geriausiu, teks daugiau pasistengti. Svarbu ir tai, kad dalyvaudami konkurse mokiniai turi galimybę išbandyti jėgas su bendraamžiais iš kitų šalies profesinio mokymo įstaigų. Be to, profesinio meistriškumo konkursai ugdo lyderius – mokiniai įgauna daugiau pasitikėjimo savimi, nes pasitaiko ir sudėtingesnių situacijų, kai reikia greitai priimti nestandartinius sprendimus, reaguoti į situacijas, o svarbiausia – atstovauja savo mokyklai, iš kurios atvyko.  Žemės ūkio rūmai (ŽŪR) sveikina organizatorius ir visus konkurso dalyvius bei tikisi, kad šie jauni specialistai ateityje papildys žemės ūkio sektoriaus darbuotojų gretas“, – sako ŽŪR Kaimo plėtros ir informavimo skyriaus vedėja Sonata Kisielienė.