Paskirta nauja Copa – Cogeca generalinė sekretorė

Birželio 27 d. Briuselyje vykusiame Copa-Cogeca prezidiumo posėdyje generalinės sekretorės pareigoms paskirta graikė Elli Tsiforou. Tai pirmoji moteris, užėmusi šias pareigas nuo sekretoriato įkūrimo 1962 m.

Elli Tsiforou gimtojoje Graikijoje ir Prancūzijoje baigusi žiniasklaidos ir komunikacijos studijas, savo karjerą skyrė ūkininkų ir kooperatyvų interesams Europos ir nacionaliniu lygiu atstovauti. Vėliau tapo Europos ir Graikijos parlamentarų patarėja politikos klausimais ir Graikijos turizmo ir kultūros ministro biuro štabo viršininke. Pastaruosius 10 metų dirbo GAIA Epicheirein organizacijoje(GAIA Epicheirein yra 2024 m. įkurta Graikijos organizacija, vienijanti apie 150 tūkst. ūkininkų ir 71 žemės ūkio kooperatyvą). Tik įsteigus organizaciją E.Tsiforou buvo ES reikalų vadovė, o vėliau perėmė generalinės direktorės pareigas.

„Copa-Cogeca“ darbo grupių veikloje, Elli Tsiforou dalyvauja nuo 2020 m. ir yra „Cogeca“ bendradarbiavimo koordinavimo komiteto pirmininkė. Ji išsiskiria dinamiškumu ir gebėjimu rasti kompromisus tarp komiteto narių. Elli Tsiforou pareigas pradės eiti nuo 2024 m. rugsėjo mėn. Iki tol Patrickas Pagani ir toliau bus atsakingas už Copa-Cogeca sekretoriatą. Priminsime, kad Patrikas Pagani nuo 2024 m. vasario mėnesio, pasitraukus buvusiam generaliniam sekretoriui Pekka Pesonen, laikinai eina Copa-Cogeca generalinio sekretoriaus pareigas.

„Elli Tsiforou puikiai išmano ne tik nacionalinę žemės ūkio, bet ir ES politiką, turi patirtį bendraujant su ūkininkais ir kooperatyvų lyderiais, be to ji aktyviai dalyvauja Copa-Cogeca darbe, todėl manau, kad puikiai pratęs organizacijos darbus ir telks mūsų visų ES šalių žemdirbių ir kooperatyvų atstovus bendriems tikslams. Sveikindami E.Tsiforou nuo visos Lietuvos žemdirbių, ūkininkų ir kaimo plėtros dalyvių linkėjome ištvermės, ryžto ir sveikatos. Tai ne tik garbingos, bet ir atsakingos bei nelengvos pareigos“, – pažymi posėdyje dalyvavęs Lietuvos žemės ūkio rūmų pirmininkas dr. Arūnas Svitojus.

.