Šilalės ūkininkams – ŽŪR padėkos

Rugsėjo 28 d. Šilalėje šurmuliavo tradicinė rajono žemdirbių ir kaimo bendruomenių rudens derliaus šventė.

Šventės svečius savo išmone ir išradingumu džiugino Šilalės rajono žemdirbiai, smulkiojo verslo atstovai, tautinio paveldo meistrai. Veikė tautodailininkų, amatininkų ir ūkininkų mugė bei rudens gėrybių paroda.

Žemės ūkio rūmų (ŽŪR) bendruomenės sveikinimus šilališkiams ir svečiams perdavė ŽŪR vicepirmininkas Vytautas Buivydas ir direktorius Sigitas Dimaitis. ŽŪR padėkos įteiktos Šilalės rajono ūkininkams: Virginijai ir Antanui Aužbikavičiams, už ryžtą ir entuziazmą modernizuojant ūkį bei diegiant naujas technologijas; Jurgitai ir Kęstučiui Mišeikiams, už plėtojamą mėsinių galvijų ūkį bei nuoširdų bendradarbiavimą; Stasiui Eitučiui, už netradicinės žemės ūkio šakos – tauriųjų elnių ir danielių ūkio vystymą bei nuoširdų bendradarbiavimą.

Šilalė nuo seno yra žemdirbių kraštas. Bendras rajono plotas – 118799,00 ha, iš jų 65959,75 ha žemės ūkio naudmenų. Žemės ūkio naudmenos užima 55,5 proc., skaičiuojant nuo bendro rajono žemės ploto. Miškai užima 33741,00 ha arba 28 proc. bendro rajono ploto.