Išrinktas naujas IDF prezidentas

Spalio 14 d. Paryžiuje (Prancūzija) vykusioje 118-oje Tarptautinėje pienininkystės federacijos (IDF) Generalinėje Asamblėjoje išrinktas naujasis šios organizacijos prezidentas Gilles’as Fromentas.

G. Froment ėjo IDF Valdybos nario ir iždininko pareigas. Jis yra „Lactalis Canada“ viceprezidentas.

Daugiau nei 20 metų G. Froment dirbo IDF Pieno politikos ir ekonomikos nuolatinio komiteto pirmininku ir aktyviai prisidėjo prie daugelio IDF iniciatyvų tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu lygiu. Jis ne tik gerai žino IDF misiją, darbo programą ir finansinę priežiūrą, bet prisideda prie organizacijos ateities strategijos kūrimo.

„Man didelė garbė būti išrinktam Tarptautinės pieno federacijos prezidentu. Iššūkiai, su kuriais susiduriame – nuo aplinkos tvarumo iki pasaulinio maisto saugumo – reikalauja ryžtingos vadybos ir bendradarbiavimo su mokslu. Tikiuosi glaudžiai bendradarbiauti su mūsų nariais, ekspertais ir partneriais, kad IDF taptų pasauline pieno pramonės institucija, užtikrinančia, kad sektoriaus indėlis į tvarias maisto sistemas būtų pripažintas ir remiamas“, – kalbėjo naujai išrinktas IDF prezidentas G. Froment.

G. Froment pažymėjo, kad sutelks dėmesį į santykių su suinteresuotaisiais subjektais stiprinimą, ypač su didžiausiomis tarptautinėmis organizacijomis, tokiomis kaip FAO, PSO ir kt. Jis sieks, kad IDF ir toliau būtų vedančioji organizacija aplinkos tvarumo ir valdymo klausimais.

G. Fromento prezidentavimas žymi naują IDF etapą. Jo vadovavimo metu IDF ruošiasi patenkinti kintančius pieno sektoriaus poreikius, užtikrindama, kad pieno produktai išliktų tvarūs ir maistingi visame pasaulyje.

Priminsime, kad Žemės ūkio rūmai (ŽŪR) yra Tarptautinės pienininkystės federacijos (IDF) nariai.

Viršelio nuotrauka: IDF prezidentas Gilles’as Fromentas