Pažangūs ūkininkai atranda probiotikus

Rugpjūčio 2 d. Rokiškio rajono Paliepio kaime ūkininkaujančių Kristinos ir Mindaugo Petkevičių ekologiniame pienininkystės ūkyje vyko lauko diena „Ekologinio pieno gamybos ūkio pašarų gamyba ir šėrimas: pasitaikančios klaidos ir priemonių taikymas joms išvengti”.

Ūkininkas Mindaugas Petkevičius lauko dienos dalyvius supažindino su ganyklų pievų plotais, kuriuose vyrauja skirtinga augmenija. Ūkininkas pasakojo apie dirvožemio struktūros įtaką pašarų gamybai bei geranoriškai dalinosi patirtimi apie ganyklų tręšimą mėšlu . 

Lauko dienos dalyviai atidžiai klausėsi BalticAgro  konsultantų Sauliaus Kontrimavičiaus ir Edmundo Šapogos patarimų, kaip tinkamai ir teisingai užtikrinti pašarų ruošimą pienininkystės ūkyje, atsižvelgiant į tai, kad ūkis yra ekologinis.

Daug dėmesio susilaukė probiotikų panaudojimo ūkyje galimybių tema. Pastaruoju metu pažangūs ūkininkai mielai renkasi probiotikus, kurie naudingi melžiamų karvių virškinimui, somatinių ląstelių skaičiaus mažinimui. Probiotikų naudojimas puikiai pasiteisina gerinant gyvūnų laikymo sąlygas – yra puikus natūralus biologinio kvapo naikiklis.